Ultimos Comentarios

Luis Cerda Herrera

Luis Cerda Herrera

10. Abril, 2015 |

Comparto tus versos, la liberta es como el aire que respiramos

Saludos

sergio silva

sergio silva

22. Febrero, 2015 |

Juan cuevas Quevedo, es este tu correo? si es así espero tu respuesta. Fraternalmente, Sergio silva.

Arsenio Aguilera

Arsenio Aguilera

22. Enero, 2015 |

Hermosa poesía que refleja lo vivido abordo de la embajadora de los mares. Felicitaciones por ese maravilloso talento. Un ex-marino y...

Eugenio

06. Agosto, 2014 |

muy buenos tus poemas, te felicito compadre, aun tengo recuerdos de cuando nos reiamos juntos a otros funcionarios del S.A.G y la...

manuela rodriguez

manuela rodriguez

06. Enero, 2014 |

Señor marcelino, hermosos sus poemas ,muchas gracias por ayudarnos a encontrar un hotel y personas como ud necesita este mundo Dios lo...

Zommergasten

15 Abril 2020

Voor de Nieuwsflits van juli 2012-07-04

Zomergasten

De helft van het jaar zit er al op en dan gaat het (naar mijn smaak) veel  te snel naar de koude winter toe. Dus volop genieten van wat we hebben aan zomer! Makkelijk gezegd, maar ik hoop er altijd toch het beste van en ga uit van zoveel mogelijk zon. Dit jaar had ik me al voorbereid met nieuwe tafel en stoelen voor op balkon. Helaas tot nu toe weinig kunnen gebruiken. Jammer, want die lange zomeravonden zijn prachtig.

De tijd is omgevlogen, en zeker de laatste anderhalve maand met veel verwacht en ook onverwacht bezoek uit het buitenland. Gezellig druk, en dan ook het werk natuurlijk erbij. Het verwachte bezoek, nou ja, spreekt voor zich, heb je al het een en ander gepland. Het onverwachte is zoals het woord het zegt, het komt en je maakt er wat van, je improviseert en het wordt vaak heel leuk.

Zo ging ik onverwacht met een groep van vier naar Brugge. Zij hadden deze reis al vanuit hun land gepland en ook een auto gehuurd en die konden ze in Amsterdam ophalen. Degene die zou rijden had helaas  in Engeland zijn rijbewijs verloren dus had ik de eer om te rijden. Ik had Brugge altijd al willen bezoeken maar het kwam er niet van, dus ik zei nu meteen ja, doen! Leuk historisch stadje, boottocht door de grachten kun je niet overslaan. Belgische bonbons zijn overheerlijk en een lekker Belgisch pilsje kun je niet laten staan, op een terras in het zonnetje. Ja, met dit weer was het moeilijk vooruit te zien wat het zou worden, nou ja vriezen en dooien dan niet, maar zon/regen, het kon alle kanten op. Dus we begonnen met bewolking, een paar regendruppels onderweg en in Brugge prima weer.

Er is een vraag opengebleven: zijn de Vlaamse frites lekkerder in Amsterdam dan in Brugge?Volgens hen wel, ze hebben verschillende geproefd en dit was de conclusie. In Amsterdam zijn de Vlaamse frites lekkerder!!

Het is bijzonder om met mensen uit een ander continent op stap te zijn. Je bekijkt de realiteit van alledag door hun ogen en ja, dan zij veel dingen ook niet zo logisch. Ze vragen van alles, waarom dit en waarom dat… je staat soms met een mond vol tanden (vraagje: heeft iemand weleens dit zo Hollands gezegde vertaald?, doen, het klinkt heel leuk, ik heb het in ’t Spaans gedaan, grappig) . Ze vinden al dit oude gebouwen vol geschiedenis erg boeiend.  Ik gaf ze het advies: als jullie weer thuis zijn kun je het nog fijn uitzoeken in google, weet je wat je gezien of gemist hebt.

Wat zij ook mooi vonden zijn de grote ramen in de Nederlandse woningen, met veel uitzicht en licht. Bij mij  kijk ik uit op een grasveld, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Er zijn veel vogels, konijnen die de hele dag rondhuppelen, egeltjes die snel oversteken. Soms zie je een konijn vechten met een vogel om een stukje brood. Dat vonden ze ook bijzonder.  Dat dit zomaar in de stad aanwezig is, een stuk natuur bij huis.

De zomergasten zijn nu verder getrokken en ben ik zelf toe aan wat vakantie.

Irene Dammers

Déje un comentario

Estás comentando como invitado.